Kunstgebit De Kluizenaar

Over ons

Even voorstellen

Mijn naam is Job de Kluizenaar, tandprotheticus en sinds 1 januari 2020 eigenaar van Kunstgebit de Kluizenaar. Na mijn opleiding Small Business en Retail Management in 2008 te hebben afgerond ben ik opzoek gegaan naar een baan, echter kwam ik er tijdens de opleiding al achter dat mijn interesses elders lagen. Destijds kwam er bij mijn vader in het tandtechnisch laboratorium een vacature vrij en ben ik vervolgens begonnen als leerling tandtechnicus.

Na een half jaar te hebben gewerkt ben ik weer terug de schoolbanken ingegaan en heb ik mij aangemeld voor de vakopleiding Tandtechniek aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek (IVT). Tijdens deze opleiding kreeg ik steeds meer interesse in het behandelen van patiënten maar om een erkend behandelaar te worden moest ik nog eens vier jaar doorstuderen. Na mijn vijfde specialisatie jaar aan het IVT heb ik mij vervolgens aangemeld voor de studie Tandprothetiek aan de Hogeschool Utrecht, welke ik in 2020 heb afgerond. Sindsdien mag ik de wettelijk beschermde titel ‘Tandprotheticus’ voeren.

Terug de geschiedenis in

Kunstgebit de Kluizenaar is in 1992 opgericht door mijn vader onder de naam Kesseler & Reuvekamp Enschede wat tot 2020 opereerde als nevenvestiging van Kesseler & Reuvekamp Almelo. Binnen dit bedrijf verzorgde hij voor veel tandartsen in de regio tandtechnische werkstukken. Vanaf 1 januari heb ik het aandeel in het laboratorium van mijn vader en vennoot Kesseler & Reuvekamp overgenomen en ben ik het bedrijf gaan uitbreiden met een tandprothetische praktijk.

Waar staan wij voor

Tegenwoordig is ketenvorming de trend en zie je veel grote mondzorgpraktijken opduiken waar de patiënt met regelmaat een andere behandelaar heeft.  Wij willen in deze gehaaste tijd toch een stukje persoonlijkheid bieden met aandacht, begrip en een luisterend oor voor u als patiënt. U heeft  de regie en u staat aan de ontwerptafel bij het maken van uw kunstgebit, dit alles binnen een gemoedelijke huiselijke sfeer.

Wat is een Tandprotheticus

Een tandprotheticus is een specialist in het aanmeten en vervaardigen van volledige en gedeeltelijke gebitsprothesen die uit de mond te nemen zijn. Daarom is een tandprotheticus niet alleen technisch maar ook medisch-biologisch opgeleid. De tandprotheticus heeft alle kennis in huis om een kunstgebit te maken dat bij u past. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technieken en materialen. De tandprotheticus werkt in het volledige proces aan uw nieuwe kunstgebit, vanaf het eerste bezoek tot aan het plaatsen van de prothese.

Een gediplomeerd tandprotheticus herkent u aan het hieronder afgebeelde schildje met daarop het individuele registratienummer van de betrokkene waarmee hij staat ingeschreven in het register van de Organisatie Van Nederlandse Tandprothetici (ONT).

Kunstgebit de Kluizenaar is aangesloten bij de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici (ONT) en is ingeschreven in het KwaliteitsRegister TandProthetici (KRTP).

Welke behandelingen voeren wij uit?

Wij zijn gespecialiseerd in onder andere:

  • Een kunstgebit
  • Een klikgebit (kunstgebit op implantaten in de onder- of bovenkaak)
  • Gedeeltelijk kunstgebit van kunsthard (plaatje) of metaal (frame)

Naast deze behandelingen kunt u bij ons ook terecht voor reparaties, correcties en verfraaiing van het bestaande kunstgebit.

Heeft u problemen met uw bestaande kunstgebit? Wij kunnen u van advies voorzien en eventueel de problemen verhelpen.
Maak een afspraak

Kunstgebit De Kluizenaar is aangesloten bij  de Organisatie van Nederlandse Tandprothetici en is ingeschreven in het ‘KwaliteitsRegister TandProthetici‘.