Kunstgebit De Kluizenaar

Behandelingen

Wij bieden verschillende behandelingen aan, zoals een kunstgebit, klikgebit, gedeeltelijk kunstgebit, reparaties, rebasing, verfraaiing en correcties. Wij bieden u kosteloos en geheel vrijblijvend een consult en prothese check aan. Kom langs of maak een afspraak.

Een tandprotheticus mag zelfstandig patiënten behandelen. Heeft u al een kunstgebit en bent u toe aan een nieuwe? U kunt zonder verwijzing van uw huis-/tandarts bij ons terecht. Wij declareren de kosten bij uw zorgverzekeraar.

Kunstgebit

Een kunstgebit is een uitneembare gebitsprothese en is in de meeste gevallen ter vervanging van het gehele gebit. Weet u wanneer uw kunstgebit aan vervangen toe is? Deze is aan vervanging toe als:

  • Uw kunstgebit wiebelt of loszit en niet meer goed past
  • Uw uiterlijk is veranderd
  • Uw kunstgebit vaak (op dezelfde plaats) breekt
  • U niet meer goed kunt kauwen (versleten kiezen)

De kosten van een volledig kunstgebit wordt één keer per 5 jaar voor 75% vergoed door de basisverzekering. De overige 25% dient u zelf te betalen. Voor deze eigen bijdrage kunt u zich aanvullend verzekeren. Raadpleeg hiervoor uw eigen zorgverzekeraar.

Immediaat (eerste kunstgebit)

Bent u uw tanden verloren door een ongeluk of (erfelijke) ziekte, staan uw tanden los of heeft u dagelijks pijnklachten? Een immediaatprothese, ook wel een noodprothese genoemd, biedt dan uitkomst.

Een noodprothese is een kunstgebit dat wordt aangemeten terwijl u nog tanden en kiezen heeft. Na het trekken van uw tanden en kiezen wordt de prothese direct bij u geplaatst. Wij maken de afdrukken en het kunstgebit. Voor het trekken van de tanden verwijzen wij u door naar een tandarts of kaakchirurg.

Klikgebit

Wanneer uw kaak sterk is geslonken of u een extreem droge mond heeft, kan een ‘gewone’ prothese soms onvoldoende houvast en stabiliteit bieden. Een kunstgebit op implantaten, oftewel een klikgebit is dan dé oplossing.

Implantaten zijn kunstwortels die in het kaakbot worden geschroefd. Er zijn verschillende systemen waarop het kunstgebit op de implantaten vast gezet kan worden. Er bestaan verschillende verankeringssystemen om  het kunstgebit vast te zetten. De twee meest toegepaste systemen zijn:

  • Een systeem met een steg (linker afbeelding)
  • Een systeem met drukknoppen (rechter afbeelding)

Voor het plaatsen van de implantaten verwijzen wij u door naar een tandarts-implantoloog of kaakchirurg. Als de implantaten zijn geplaatst helpen wij u graag met de prothetische behandeling.

Gedeeltelijke kunstgebit (plaatje) of metaal (frame)

Mist u een aantal tanden of kiezen? Dan kunt u ook bij ons terecht! Voor de vervaardiging van uw plaatje of frame is het wel belangrijk dat uw eigen tanden of kiezen gezond zijn. Hiervoor dient u onder controle te zijn bij een tandarts.

Indien u geen tandarts meer heeft verwijzen wij u door naar een tandarts. Als uw eigen tanden en kiezen gezond zijn verklaard meten wij het plaatje of frame bij u aan.

Reparaties & rebasingen

Is uw kunstgebit, plaatje of frame kapot of zit het los? Wij helpen u door uw kunstgebit, plaatje of frame te repareren of op te vullen. In de meeste gevallen is het binnen een dag gerepareerd. In overleg met ons is het zelfs mogelijk om te wachten bij ons in de wachtkamer tot wij klaar zijn met de reparatie.

Reparaties en rebasingen voor een volledig kunstgebit worden voor 90% vergoed vanuit de basisverzekering. Heeft u een gedeeltelijke prothese of frame? Dan vergoed de basisverzekering dit helaas niet. Raadpleeg uw zorgverzekeraar over uw mogelijke vergoeding.

Verfraaiing en correcties

Bent u niet tevreden over het uiterlijk van uw huidige kunstgebit maar zit deze verder goed? Wil u een lichtere kleur tand of wilt u uw kunstgebit eens grondig laten reinigen? Wij bieden u de mogelijkheid om het kunstgebit weer mooi te laten maken of te reinigen.

Heeft u een kunstgebit en last van pijnplekken die maar niet weggaan of die juist spontaan opkomen en verdwijnen? Dikwijls licht de oorzaak bij het kunstgebit. In de meeste gevallen is een kleine correctie nodig om u van deze vervelende pijnplekken af te helpen.

Maak eens afspraak en kom gerust eens langs om de mogelijkheden te bespreken.